SPORTEN

Stress en slaap

Insuline

Inflammatie

Voedingverwerking

Zuurstofopname

Genetica

Wat je prestaties beïnvloedt

Naast jouw voedingsinname en beweging zijn er een groot aantal andere factoren die ook een impact zullen hebben op jouw sportprestaties. Om succesvol een gepersonaliseerd plan op het vlak van sporten op te kunnen stellen, dienen we deze zaken voor jou in kaart te brengen. Dit gaat bijvoorbeeld om:

Overmatige stress of slaaptekorten remmen het herstel en en kunnen tot spierafbraak leiden.

Inflammatie of ontstekingen (door intoleranties, oxidatieve stress...) activeren het immuunsysteem en remmen het herstel.

Hoe efficiënt je lichaam zuurstof opneemt, transporteert en verbrandt is genetisch, door voeding en training gereguleerd.

Jouw genen bepalen hoe jou lichaam ingesteld is en welk voeding- en trainingsschema je de beste resultaten zal opleveren.

De manier waarop je voedingsstoffen opneemt en hoe je lichaam ermee omgaat heeft een sterke impact op je prestaties.

Je DNA heeft een sterke invloed op hoe snel je spieren aanmaakt, maar ook op tekorten op mineralen die nodig zijn voor diezelfde spieropbouw.

Start met je screening

Aan de hand van onze screening analyses achterhalen we welke factoren jouw gewicht het sterkst beïnvloeden. Zo kunnen we deze zaken duurzaam aanpakken en zal het aanpassen van je voeding of lichaamsbeweging pas echt weer impact hebben!

Klantenervaringen

Ruben Vanoverberghe

Dankzij BiometrIQ heb ik nu een duidelijk overzicht van de voedingsmiddelen die ik het best kan vermijden. Tijdens het consult hebben we deze inzichten omgezet in praktische en haalbare doelstellingen. Zo verloor ik 5 kg in één maand tijd.